Mistä muistat sä ystävän

Viipykäämme vielä muistin ihmeellisessä maailmassa. Puutarha tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia niin muistamiselle kuin unohtamisellekin. Marjattah muisteli blogissaan yhteistä ystäväämme Oilia,  ja se johdatti minut aikojen taakse.  Minunkin puutarhassani on lukematon määrä muistoja Oilista, suloisen haikeita nyt, kun Oilia ei enää ole. Mutta on myös iloisia muistoja ihmisistä, joiden kanssa vielä voin yhdessä muistella. Marjatan kertomalta Taimipotti-kierrokselta mm. on peräisin japaninjalopähkinä, Marjatan kylvöistä peräisin oleva pikkuinen taimi silloin, melko iso puu nyt.

Suuri osa kasveista on saatu ystäviltä,  joihinkin taas liittyy muisto yhteisestä ostosmatkasta tai yhteistilauksesta. Ja moni kasvi on matkannut pihaani ystävän mukana toiselta ystävältä, myös ulkomailta. Kiitos siis Marjattah, Sylvia, Vallaton mummeli ja muut taimipottilaiset ja kasvikaverit. Kuinka tylsä olisikaan puutarha, joka olisi vieraan suunnittelema ja kasvittama, vailla muistoja, vailla sielua.

Jalopähkinä vuonna 2003

Jalopähkinä vuonna 2011

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Mistä muistat sä ystävän

  1. Sylvia says:

    Sanos muuta – kasvimuistot ovat niitä parhaita muistoja. Ne kasvavat ja kukoistavat vaikka antaja olisikin jo poissa tai muuten pitkän matkan takana!

  2. marjattah says:

    Viehättävä jalopähkinä, hauska nähdä! Näenkö sinikämmenen kuunliljojen vieressä? Joka kevät maasta nousevat piipat kertovat tarinoitaan, ja tuovat mieleen tarhuriystäviä. Kuunliljat muistavat ikuisesti Oilin. Puutarha ilman muistoja ja tarinoita on kuin mikä tahansa puisto, kauniskin. Ajan ja vaivan jälkeen niitä tarinoita alkaa kertyä 🙂

  3. marjattah says:

    Tässä vielä ihmettelen , minne kommenttini katosi??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s